Avant de repartir en excursion, car d'autres sites incas sont à voir dans la région, nous profitons de Cusco pendant une journée même s'il faut faire le tour des agences pour réserver un tour pour nos deux prochains jours. C'est jour de fête à Cusco. C'est au tour des bambins de défiler dans la rue. Trop choux! Par hasard, nous retrouvons un couple de suisse avec lequel nous avions passer quelques jours dans le salar de Uyuni (la mer de sel) et à Potossi. Rendez-vous est pris pour diner. Nous passons un excellente soirée et Raphaelle s'est même lancé à tester la spécialité du coin: Le cochon d' inde roti. Ami des bêtes bonsoir.
Le lendemain matin, c'est parti pour un tour organisé dans la vallée sacré. Au programme, visite de 5 endroits. Premier stop, marché artisanal pour touriste. Ca commence bien.... C'est nul et nous passons plus de temps à regarder notre chauffeur changé une des roues de notre bus et des alpaca tout poilus qu'à parcourrir les petites boutiques toutes semblables.
Deuxième arrêt, Pisac, un site archéologique incas. C'est mieux. La guide nous fait une présentation en anglais juste pour nous deux puisque les autres du groupes parlent tous espagnol. Ce qui nous arrange car nous avons davantages de temps pour explorer le site par nous même ensuite.
Troisième arrêt, pause déjeuner en nous amenant à un restaurant sans doute choisi à l'aide d'une comission. Comme nous n'avions pas pris l'option déjeuner dans notre tour nous partons en chercher un autre nettement plus abordable bien qu'on essaye de nous retenir dans le premier. Nous nous retrouvons au calme dans un petit jardin et testons l'une des boissons locales non alcolisé: le Inca Cola, qu'on ne recommande pas! Le reste du groupe se fait attendre donc nous patientons à regarder les tuk-tuks péruviens version "tunning".
Quatrième arrêt, Ollantaytambo, une ancienne citée Inca comme le Macchu Pichu mais qui n'a pas été fini à cause de l'arrivée des espagnols. C'est un site très intéressant mais nous avons l'impression de cavaler un peu car nous sommes en retard sur le programme. Le problème des tours, c'est qu'il y'a un groupe et que ça traine en debut de journée, notament ce coup ci à cause d'un couple de retraités qui achètent n'importe quelle bricole qu'il trouve en chemin, du coup on speede à la fin.
Cinquème arrêt, Chinchero, un village colon dans lequel nous assistons à une démonstration faite pas les locaux sur les techniques de préparation de laine d'alpaca (petit lama) pour le tissage des napes, habits etc... Nous sommes fascinés par les méthodes de teinte naturelles afin d'obtenir les differentes couleurs, bleu, rouge, violet, vert.... de la laine. Le rouge est notammant obtenue grâce à de petits insectes qui vivent sur les cactus. Après la présentation, c'est bien sur le passage à la boutique artisanale. Les familles sont très chaleureuses et nous font essayer leurs costumes.
Before leaving on other excursions to other inca sites that exist in the region, we make the most out of Cusco during one day even if we need to benchmark the agents to book a tour for our next two days. It's festival time in Cusco. This time it's the younger ones that are marching in the street. Very cute! By pure coincidence, we meet up with a swiss couple that we had met in the salar de Uyuni (the salt sea) and at Potossi. We arrange diner together. We spend an excellent evening and Raphaelle even tested the local speciality: Roasted Guinee Pig. Good evening to all animal lovers
The next day, we're ready for an orgnaised tour to the sacred valley. The program is to vist 5 sites. First stop, an artisanal market for tourists. Well not really a good start.....It's dreadful and we spend more time watching our bus driver changing the wheel of our bus and hairy alpacas instead of walking along the stalls selling similar junk.
Second stop, Pisac, an archeological inca site. It's better. We have a one to one english presentation from our guide as all the others from the group are spanish. This suits us as we then have more time to explore the site while she does her spanish speech.
Third stop, lunch break. We're taken to a restaurant where a comission has probably been arranged. We didn't take the lunch option in our tour so we hunt for a cheaper and less touristic one despite that they are trying to hold us back in the first one. We end up in a little garden and we try the local soft drink: The Inca Cola that we don't recommend! The rest of the group is a little late so we watch passing by the pervuvian tuk-tuks which have a sporty look. Fourth stop, Ollantaytambo, an old Inca city like machu pichu which was not completed due to the spanish invasion. It's an interesting site but we have the impression that we're pressed by time because we're late on the timing. This is the problem with an organised tour, there's a group and it was slow at the start of the day, especially due to a retired couple who buys any touristic gadget on route.
Fith stop, Cinchero, a colonial village where we see a presentation on technics to prepare the wool for weaving of clothes, table sets etc... We're fascinated by the means of tinting naturally the wool to obtain different colours. The red is obtained by samll insects that live on cacti. After the presentation, we're of course directed to the artisanal section to purchase some items. The family is very welcoming and we even try their costumes.
Quatrième arrêt, Ollantaytambo, une ancienne citée Inca comme le Macchu Pichu mais qui n'a pas été fini à cause de l'arrivée des espagnols. C'est un site très intéressant mais nous avons l'impression de cavaler un peu car nous sommes en retard sur le programme. Le problème des tours, c'est qu'il y'a un groupe et que ça traine en debut de journée, notament ce coup ci à cause d'un couple de retraités qui achètent n'importe quelle bricole qu'il trouve en chemin, du coup on speede à la fin.
Cinquème arrêt, Chinchero, un village colon dans lequel nous assistons à une démonstration faite pas les locaux sur les techniques de préparation de laine d'alpaca (petit lama) pour le tissage des napes, habits etc... Nous sommes fascinés par les méthodes de teinte naturelles afin d'obtenir les differentes couleurs, bleu, rouge, violet, vert.... de la laine. Le rouge est notammant obtenue grâce à de petits insectes qui vivent sur les cactus. Après la présentation, c'est bien sur le passage à la boutique artisanale. Les familles sont très chaleureuses et nous font essayer leurs costumes.
Before leaving on other excursions to other inca sites that exist in the region, we make the most out of Cusco during one day even if we need to benchmark the agents to book a tour for our next two days. It's festival time in Cusco. This time it's the younger ones that are marching in the street. Very cute! By pure coincidence, we meet up with a swiss couple that we had met in the salar de Uyuni (the salt sea) and at Potossi. We arrange diner together. We spend an excellent evening and Raphaelle even tested the local speciality: Roasted Guinee Pig. Good evening to all animal lovers
The next day, we're ready for an orgnaised tour to the sacred valley. The program is to vist 5 sites. First stop, an artisanal market for tourists. Well not really a good start.....It's dreadful and we spend more time watching our bus driver changing the wheel of our bus and hairy alpacas instead of walking along the stalls selling similar junk.
Second stop, Pisac, an archeological inca site. It's better. We have a one to one english presentation from our guide as all the others from the group are spanish. This suits us as we then have more time to explore the site while she does her spanish speech.
Third stop, lunch break. We're taken to a restaurant where a comission has probably been arranged. We didn't take the lunch option in our tour so we hunt for a cheaper and less touristic one despite that they are trying to hold us back in the first one. We end up in a little garden and we try the local soft drink: The Inca Cola that we don't recommend! The rest of the group is a little late so we watch passing by the pervuvian tuk-tuks which have a sporty look. Fourth stop, Ollantaytambo, an old Inca city like machu pichu which was not completed due to the spanish invasion. It's an interesting site but we have the impression that we're pressed by time because we're late on the timing. This is the problem with an organised tour, there's a group and it was slow at the start of the day, especially due to a retired couple who buys any touristic gadget on route.
Fith stop, Cinchero, a colonial village where we see a presentation on technics to prepare the wool for weaving of clothes, table sets etc... We're fascinated by the means of tinting naturally the wool to obtain different colours. The red is obtained by samll insects that live on cacti. After the presentation, we're of course directed to the artisanal section to purchase some items. The family is very welcoming and we even try their costumes.
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